I Can See You, Can You See Me?

December 4-20, 2008
Site Installation
Experimental Exhibition Lab
Independent VIS Thesis
Toronto, Canada

A 12 foot long wall was constructed approximately 4 feet from an existing wall of the gallery to create a small corridor space. A window of 8 feet by 10 inch was built at eye level. On the interior surface of the corridor, the constructed wall was painted half lime green and half deep yellow. Placed in between the walls were two halogen work lights positioned towards to the painted wall, resulting in a reflective glow of color on the white gallery wall.

Everything we see reflects light. Although it often goes unnoticed, these subtle reflections effect the way we see. The subtleness of this property was amplified in size and effect in order to demonstrate the potential modifications possible in the tint of light and defining space.